Salut, Cluj, eu sunt ASER

 

Totul a pornit de la o idee. Bineînțeles că acea idee a fost generată de către o altă idee și ea, la rândul ei, a generat sute, ba chiar mii, dacă-mi permiteți, de alte idei care, într-un final aveau să se dovedească realmente aducătoare de noroc.

21 noiembrie 2015. Un grup de tineri ASERiști discută despre stele. „Stelele se vad diferit din cealaltă parte a munților”, presupuneau. „Credeți că ASER ţinteşte dincolo de munţi?” Pe atunci, însă, nu știau cu adevărat. Așa că au continuat să presupună.

Au presupus că lumea nu e atât de mare precum pare. Sau chiar dacă e mare, atunci cu siguranță noi, oamenii, nu suntem atât de mici pe cum părem. Și în definitiv nici munții nu-s așa departe. Și poate dacă treaba cu stelele chiar e adevărată, poate… chiar ar merita bătut drumul pentru a le vedea și din partea cealaltă a munților.

Recunoști ușor un ASERist. Are aspirații mărețe. În ochi îi ard pasiunea și entuziasmul. E isteț și proactiv iar împreună cu alți prieteni ASERiști face ca nimic să nu-i oprească. O idee bună apare atunci când există conexiuni puternice între oameni. Ideea ASER a apărut ca urmare a unei legături între studenți care nu știu să facă lucrurile decât în două moduri: cu pasiune ori deloc.

Cu o viziune comună în minte și dorință de autodepășire, cu sute de ore de nesomn și tot atâtea cafele băute, în toamna anului 2016 ASER a cunoscut cu pași mărunți, dar siguri, extinderea sa până dincolo de munți, în inima ardealului, în Cluj, orașul care avea să-i ofere la rândul său, ASER-ului, atât de multe momente însemnate.

“ASER Cluj nu a apărut din nimic pragmatic sau raţional. A apărut dintr-un impuls puternic de moment – un impuls venit în contextul potrivit şi abia apoi materializat în planuri şi detalii.” –Anitta Ghișa, președinte fondator ASER Cluj

ASER a fost înființat în București în 1998, la gândul că o organizație a studenților poate aduce un plus de valoare mediului economic și mediului studențesc. Asociația s-a extins rapid și trăiește zi de zi prin intermediul tuturor studenților economiști atât din București, cât și din Cluj, începând cu anul 2016.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *