Locații de studiu și relaxare în Cluj

Sesiunea e în toi și te gândești ce ai putea face pentru a mai schimba rutina zilnică de învățat? Noi susținem că mediul în care îți desfășori activitățile este un factor important în procesul de învățare. Dacă de cele mai multe ori înveți în cameră, singur, poate ar trebui să schimbi mediul de studiu și să verifici dacă teoria noastră e adevărată.

Îți punem la dispoziție o listă cu locații pe care le considerăm potrivite pentru a învăța și de ce nu, a-ți schimba starea de bine.

Café Meron

Pentru orice iubitor de cafea, și nu numai, cafeneaua Meron, numită și House of Coffee, este una din cele mai bune localuri pentru a-ți petrece o după-amiază învățând. Te vei îndrăgosti instantaneu de decorul și atmosfera liniștită și prietenoasă a acestuia. Café Meron poate fi găsit cu ușurință pe strada Napoca 3.

ScoutHouse

Îţi oferă un spaţiu în care ai la dispoziţie ceai, cafea, cărţi, internet, imprimantă şi proiector, iar tu îţi poti petrece timpul cum doreşti: poţi să socializezi, să înveţi, să citești, să desenezi, să îți desfășori proiectele sau să te uiți la filme. Ce mai aștepţi?  Dă o fugă la ScoutHouse situată pe strada Victor Babes nr. 33.

Yolka

Dacă ești în căutarea unui loc în care poți pur și simplu să respiri și să îți dai un restart atunci Yolka din Piața Unirii este localul potrivit. Ia cu tine laptopul sau un suport de curs și bucură-te de o zi petrecută undeva între Clujul modern și un Cluj al naturii, al cerului senin și al plantelor verzi.

Dacă totuși consideri că nu ai putea fi eficient în a studia într-un alt loc în care oamenii și muzica te pot distrage, iată câteva locații care sunt perfecte dacă vrei să înveţi liniștit, desprins de ce te înconjoară, dar totuși diferit de biroul tău:

Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” Cluj

Probabil unul din cele mai liniștite locuri pentru a studia este biblioteca sau cum i-am mai spune noi “biserica studentului”. Te poți bucura aici de o atmosferă pașnică și primitoare care să te motiveze să deschizi cursurile și să începi să îți iei notițe. Biblioteca este situată pe Calea Dorobanților 104 și este deschisă în intervalul 08-20 în timpul săptămânii.

Bookla

Un local cu un concept unic: cafenea, cofetărie și bibliotecă cu circa 3.200 de volume, majoritatea rar de găsit în România. Dacă ești în căutarea unui loc retras în care să studiezi și să te bucuri de un ceai și liniște atunci tot ce trebuie să faci e să ajungi pe strada Ion Andreescu 1.

Cărturești

Pune la dispoziția clienților un loc cu adevărat prietenos unde să se întâlnească, să discute, să construiască proiecte și nu în ultimul rând să citească. Pe lângă o selecție foarte bogată de cărti, muzică și filme de artă, la Cărturești găsești atmosfera perfectă care combină ceaiuri aromate și muzică în surdină. În Cluj poți găsi Cărturești în trei locații: în Iulius Mall, în Vivo și pe strada Alexandru Vaida Voevod.

Ce spui? Ești pregătit să îți schimbi locația de studiu și să te pui pe treabă?

Dacă vrei să împărtășești cu noi și alte locații pe care le-ai vizitat și consideri că sunt potrivite pentru a învăța lasă-ne un comentariu.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *