Lucruri pe care le vei învăța din viața de student

 

 

1. Cum să îți gestionezi (sau nu prea) timpul

Te gândești că astăzi poți recupera seminarul de la 10 cu cealaltă grupă mai spre seară, așa că alegi să mai dormi „5 minute”. Suntem convinși că multe dintre diminețile studenților încep cu decizia asta, de aceea vom spune că primul lucru pe care îl învață un student este metoda prin care să își gestioneze timpul eficient (haha). Ei bine, glumă sau nu, este o realitate, iar organizarea orarului este cvasiobligatorie unui student. Deși părinții noștri ar spune contrariul, suntem și noi oameni ocupați. Trebuie să meargem la seminarii, să ne facem timp pentru proiecte și teme, poate chiar să mergem la job și, pe lângă toate astea, ne dorim să stăm spre seară la o poveste cu colegii de apartament sau de cameră. Nu greșim, așa-i?

2. Cum sa treci de perioadele cu adevărat grele
Sesiunea ne marchează pe toți, fie că a trecut sau nu cu bine, așa că, se poate, oare, să nu amintim de ea? În timpul examenelor, cafeaua devine cel mai bun prieten al tău și începi să descoperi sau să inventezi rețete noi (cafea cu cocos, cu migdale și cafea cu stres și insomnii). Asta, însă, nu mai contează atunci când te pui cu prietenii tăi la învățat și luați bine meritatele „pauze de cafea”, care se transformă în ore de discuții despre „cum să alegi șunca potrivită pentru sandwich”, sau alte gânduri cărora creierul studentului plictisit le dă frâu liber. Până la urmă, pentru învățat există noaptea de dinainte, adică singurul moment în care ești cu adevărat motivat sa înveți ceva și nu doar să parcurgi suportul de curs cu privirea.

3. Profii sunt și ei cool
Cum spuneam… viața de STUDENT. Asta implică facultatea, corect? Cine ar fi crezut că profesorii pot sa fie și ei oameni cool? Să râdă la glumele tale mai mult sau mai puțin amuzante și la inside joke-urile pe care le ai cu colegii, chit că ele sunt de multe ori neadecvate. Și cui nu i s-a întâmplat să vină leșinat la orele de curs și să primească întrebarea „Ai avut o noapte lungă?”. Ne dăm seama că și ei știu cum doar în studenție petrecerile se țin spontan și (mai ales) în timpul săptămânii.

4. Prietenii din studenție îți vor fi alături mai mult timp decât crezi

Tinerețe, distracție, despărțirea de casă și nopți care se transformă în dimineți. Dar oare nu omitem ceva? Mai ții minte prima zi de facultate cand ai cunoscut zeci de oameni noi și parcă toți erau de pe planete diferite, iar acum sunteți prieteni de nedespărțit. Cu ei vei avea cele mai nebune amintiri din perioada studenției tale (lucru în echipă pentru proiecte, mini certuri, city breaks și dansuri în fața scenelor la festivaluri).

Tu ce crezi? Sunt aceste lucruri enumerate mai sus pași din traseul studenției tale? Iar dacă răspunsul este „nu”, garantez că urmează să fie!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *